Saldējums no ogām

14.jūlijā mūsu pirmsskolas audzēkņi piedzīvoja īpaši saldu un veselīgu piedzīvojumu – viņi paši gatavoja saldējumu no svaigām ogām! Aktivitātes mērķis bija iepazīstināt bērnus ar veselīgu uzturu, veicināt interesi par pārtikas gatavošanu, kā arī attīstīt sadarbības prasmes.

Kopā ar skolotāju bērni vispirms pārrunāja, kādas ogas aug Latvijā un kā tās var izmantot dažādos ēdienos. Tad visi kopā mazgāja un šķiroja ogas – avenes, zemenes, mellenes un jāņogas. Ogas tika sablendētas kopā ar jogurtu, pēc tam masa tika ielieta trauciņos un ievietota saldētavā kopā ar iestādes pavāru.

Kad saldējums bija sasalis, notika gaidītākais brīdis – degustācija! Bērni ar prieku nobaudīja pašu gatavoto našķi un dalījās sajūtās – “garšo pēc vasaras”, “labāk nekā veikalā” un “es gribu vēl!”.

Šī nodarbe ne tikai iepriecināja bērnus ar veselīgu desertu, bet arī veicināja izpratni par sezonālajiem produktiem un veselīgiem ēšanas paradumiem. Turklāt tas bija lielisks veids, kā apvienot mācīšanos ar prieku un radošu darbošanos.
Bērni arī attēloja avenes, arbūzu, zemenes un mellenes lielā formātā, izmantojot neparastu zīmēšanas tehniku — zīmējot ar guašas krāsām uz pārtikas plēves. Darbi izskatījās spilgti un dabiski, radot iespaidu, ka ogas ir sasaldētas ledū. Radošā aktivitāte ļoti aizrāva bērnus un veicināja viņu interesi par māksliniecisko pašizpausmi.

Pateicamies pirmsskolas skolotājai Nataļjai Ļebedevai par interesantas aktivitātes organizēšanu.